Аудио циклус: Светот пред Христовото Доаѓање

mr1„Православна Ризница“ на Македонско радио 1. Секоја Среда од 18:30 ч.

Светот пред Христовото Доаѓање. Серија од 3 епизоди. Теми: Палестина во елинистичката епоха. Преводот  на Светото писмо на грчки јазик. Палестина во Римската епоха. Сеопшто очекување на Спасител. Палестина пред доаѓањето на Спасителот. Книжници, фарисеи, садукеи, есени.

Уредник: Ирена Кепеска. Тон – мајстор: Игор Димов. Спикери: Часлав Митрички, Анета Трпевска, Весна Атанасовска – Вучиќ.bartolomeo-neroni-alexander-the-great-kneeling-in-front-of-jaddus,-the-high-priest-of-jerusalem.jpg

Еп.1 (27:38)

Еп.2 (25:42)

Еп.3 (28:29)

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s