Догматот за Пресвета Троица

mr1„Православна Ризница“ на Македонско радио 1. Секоја Среда од 18:30 ч.

Догматот за Пресвета Троица (30 мин.) Верата во Троица го разликува христијанството од сите други монотеистички религии: јудаизмот, исламот. Учењето за Троица е основа на целото христијанско вероучение и наравоучение.

Уредник: Ирена Кепеска. Спикери: Часлав Митрички, Анета Трпевска.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s