Радио-емисија: Вознесение Господово

mr1„Православна Ризница“ на Македонско радио 1. Секоја Среда од 18:30 ч.

Вознесение Господово (30 мин.).
Уредник: Ирена Кепеска. Тон-мајстор: Игор Димов. Спикери: Часлав Митрички, Анета Трпевска.

Тропар на Вознесение Господово. Се вознесе во слава Христе Боже наш и ги израдува учениците со ветувањето на Светиот Дух, откако ги утврди со благословот дека ти си Синот Божји – Избавител на светот.

One thought on “Радио-емисија: Вознесение Господово

  1. Слава на Бога! Многу сум радосен и среќен што постојат слуги божји кои со голема љубов се потрудиле да направат емисии кои слушателите неможат да бидат рамнодушни на Словото Божје со пораката која е наменета за сите духовно неразбудеи и рабудени. Браво! Бог да ве благослови со уште повеќе емисии преку кои духовно ќе се родат нови нови браќа и сестри и сите да се стекнеме со вечен живот во нашиот Госпот и Спасител Исус Христос. Амин!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s