Бог Света Троица – основата на битието [video]


Во видеото Ви предлагам избор и адаптација од книгата „Православна духовност“ на протојереј Михаил Кардамакис: Дали нашата вера во Бог Света Троица e само некаква догма, едно од црковните учења во Православието или тоа, всушност е основната егзистенцијална тема?

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s