Господовите празници: Вознесението Господово

Празникот Вознесение Господово за нас има важност како исполнување на божјиот план за спасение на човекот. Господ Исус Христос се вознесе пред апостолите, но не го остави светот. Се вознесе за да го исполни светот со Неговото сеприсуство преку испраќањето на Светиот Дух. Книгата „Господовите празници,“ од грчки ја преведе јеромонах Атанасиј Арсоски. Авторот, митрополитот Јеротеј Влахос во ова богословско дело дава јасен, разбирлив, а продлабочен опис на празничните евангелски настани. 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s