Што е вистина? [аудио]

mr1„Православна Ризница“ на Македонско радио 1. Секоја Среда од 18:30 ч.

Што е вистина?  (1 дел, 20 мин.).
Екипата на Македонско Радио во состав:
уредник: Ирена Кепеска, тон-мајстор: Весна Спасовска, спикери: Часлав Митрички, Анета Трпевска,
подготви одлично обработена емисија со текст од предавање на протоереј Грегори Халам: Што е вистина?

Радио-емисии за христијаните и мачениците од првите векови

mr1Православна Ризница на Македонско радио 1. Секоја Среда од 18:30 ч.

Уредник: Ирена Кепеска. Тон-мајстор: Игор Димов. Спикери: Часлав Митрички, Весна Атанасовска – Вучиќ.

Христијаните од првите векови (30 мин.).

Христијанските маченици од првите векови (30 мин.).

Радио-емисија: Вознесение Господово

mr1„Православна Ризница“ на Македонско радио 1. Секоја Среда од 18:30 ч.

Вознесение Господово (30 мин.).
Уредник: Ирена Кепеска. Тон-мајстор: Игор Димов. Спикери: Часлав Митрички, Анета Трпевска.

Тропар на Вознесение Господово. Се вознесе во слава Христе Боже наш и ги израдува учениците со ветувањето на Светиот Дух, откако ги утврди со благословот дека ти си Синот Божји – Избавител на светот.

Емисии на Македонско Радио: Распетието и Воскресението Христово.

mr1„Православна Ризница“ на Македонско радио 1. Секоја Среда од 18:30 ч. Уредник: Ирена Кепеска. Тон мајстор: Игор Димов. Спикери: Часлав Митрички, Анета Трпевска.

Распетието Христово, емитувана на 12 април.

Воскресението Христово, емитувана на 19 април.

Догматот за Пресвета Троица

mr1„Православна Ризница“ на Македонско радио 1. Секоја Среда од 18:30 ч.

Догматот за Пресвета Троица (30 мин.) Верата во Троица го разликува христијанството од сите други монотеистички религии: јудаизмот, исламот. Учењето за Троица е основа на целото христијанско вероучение и наравоучение.

Уредник: Ирена Кепеска. Спикери: Часлав Митрички, Анета Трпевска.