Создавањето на светот и човекот [aудио]

45345386_0

Во книгата „Сотворение мира и человека“, протоереј Константин Пархоменко убедливо докажува дека современите научни сознанија не го негираат библискиот Шестоднев. Превод и аудио снимка на предговорот и првите три поглавја од книгата (22 мин.):

Символ на верата [аудио, 01]

mr1Во рамките на „Православна Ризница“ на Македонско радио 1, што се емитува секоја Среда од 18:30 ч, ќе имате можност да проследите циклус емисии со толкување на Символот на верата. Уредник: Ирена Кепеска. Тон – мајстор: Игор Димов. Спикери: Часлав Митрички, Весна Атанасовска-Вучиќ.

Најава (0:53):

Еп.1 (30:00)

Емисија „Православна ризница“ на Македонско радио 1: Свето Преображение

mr1.pngПравославна Ризница е емисија на Македонско Радио 1. Се емитува секоја Среда, во 18 и 30 ч. Уредник: Ирена Кепеска.

Воскресението Христово, извадок од „Господовите празници“ – Миторополит Јеротеј Влахос [audio]

Читање од поглавјето Воскресение Христово – „Господовите празници“ – Миторополит Јеротеј Влахос, превод на јеромонах Атанасиј (Арсоски). Траење: 27 мин. Вметнати се пасхални песнопенија од Бигорски манастир.