Анимиран филм: Господовата молитва

Animated-Stories-from-the-Bible-New-Testament-The-Lords-Prayer-NEST

Animated story from the New Testament: The Lord’s prayer
Студио: Nest Family Learning, Година: 2001, Траење: 25 мин., Јазик: English. Вградени македонски титлови.
Други филмови од серијата (со македонски превод) може да најдете во vimeo албумот.

Анимиран филм: Исус – Синот Божји

Animated-Stories-from-the-Bible-New-Testament-Jesus-The-Son-of-God-NEST-Christian-MovieFilm-DVD

The Animated Stories From the New Testament: Jesus, The Son of God

Филмот ги обработува евангелските настани од 12-годишната возраст на Господ Исус Христос до неговиот 40-дневен пост и искушенијата во пустината.

Студио: Nest Family Learning, Година: 1995, Траење: 25 мин., Јазик: English, Титлови: Македонски (вградени). Download:Jesus, The Son of God.avi 433 MB.

AnimatedBibleStories-NashaTV