Документарен филм: Исус Христос и неговата Црква

Филм на митрополит Иларион (Алфеев). Со титлови и синхронизација на македонски.
Тема: историјата на Христијанството од основањето на Црквата до денешно време Филмот е сниман во Ерусалим и во Атина.
Режисер: Марија Гусева. Автор, сценарист и ведител: митрополит Волоколамски Иларион, председател на Одделот за надворешни црковни односи на Московската Патријаршија.

Advertisements

Документарен филм: Сретение (Лето Господне)

Емисија од серијата Лето Господне (линк кон оригиналот)
Историските околности во времето на евангелскиот настан.
Синхронизирано на македонски.

Слично на Свиток: Празникот Сретение Господово

Документарен филм: Божик / Рождество (2011)

Синхронизиран и титлуван на македонски. Download: Рождество.2011.avi 734 MB
Жанр: Документарен
Производство: Телекомпанија “Мастерская” , 2011
Автор на сценариото: Марина Бандиленко
Режисери: Димитриј Зинченков, Марина Дајновец, Максим Малинин
Продуцент: Саида Медведева
Продуценти од „Первий канал“: Светлана Колосова, Олег Волнов

Поклоништво во вечниот град: Oсудени на смрт

Паломничество в Вечный город. Идущие на смерть
Година : 2006, Русија, Жанр: Документарно-уметнички, Траење: 42 мин.
Режисер: Владимир Хотиненко
Опис: Филмот е посветен на историјата на гонењата на Христијанството од I-IV век и се состои од неколку житија: на светите Георгиј Победоносец, Климент Римски, Себастијан, Бонифациј, Алексеј, Лаврентиј. Водителот раскажува за животоот на првите христијани и за тоа, како паганскиот Рим со мачењата на христијаните приредувал масовни претстави.
Водител: Јуриј Соломин
Со македонски титлови (Се активираат на „cc – Macedonian“)