Документарен филм: Божик / Рождество (2011)

Синхронизиран и титлуван на македонски. Download: Рождество.2011.avi 734 MB
Жанр: Документарен
Производство: Телекомпанија “Мастерская” , 2011
Автор на сценариото: Марина Бандиленко
Режисери: Димитриј Зинченков, Марина Дајновец, Максим Малинин
Продуцент: Саида Медведева
Продуценти од „Первий канал“: Светлана Колосова, Олег Волнов

Поклоништво во вечниот град: Oсудени на смрт

Паломничество в Вечный город. Идущие на смерть
Година : 2006, Русија, Жанр: Документарно-уметнички, Траење: 42 мин.
Режисер: Владимир Хотиненко
Опис: Филмот е посветен на историјата на гонењата на Христијанството од I-IV век и се состои од неколку житија: на светите Георгиј Победоносец, Климент Римски, Себастијан, Бонифациј, Алексеј, Лаврентиј. Водителот раскажува за животоот на првите христијани и за тоа, како паганскиот Рим со мачењата на христијаните приредувал масовни претстави.
Водител: Јуриј Соломин
Со македонски титлови (Се активираат на „cc – Macedonian“)