Неродените зборуваат погласно од живите

Разговараме со еден пријател за животот, бракот, семејството, децата… При тоа, длабоко загрижен за социјално-економските услови на нашето општество и евентуалните последици врз евентуалното семејство, за детето што би се родило тој вели: „Створи го, а не си му обезбедил куќа, кола, доволно пари – ќе ти рече: Што си ме створил…? – Не го створи, па ќе ти рече: Што не си ме створил, јас ќе си направам и куќа и пари…?”

„Сенки” – премиерно во Свети Николе

КАНАЛ77. Најновиот филм на Милчо Манчевски од престижниот филмски фестивал во Торонто директно дојде во Свети Николе. Градчето со 14.000 жители е избрано за македонската промоција на толку најавуваниот трет филм на славниот Манчевски. Промоцијата се случила во изминатиот петок, а за неа не дознала ниту културната јавност во Свети Николе. Continue reading